Stundtals magnifikt av VH – nu kan dumstruten snart sitta på mitt huvud

Efter ett mål hemma mot Kristianstad och 19 totalt på sju matcher kritiserade jag Vimmerby Hockeys offensiva spel. Eller snarare lagets spets i det offensiva spelet. Efter fyra mål mot Kallinge/Ronneby, fyra mål mot Troja/Ljungby och fem mål mot Nybro vet jag inte riktigt vad jag ska säga. VH har verkligen tagit kliv den senaste tiden och efter 13 mål på tre matcher – mot tre bra lag – får jag väl ändå hala upp en dumstrut på huvudet, som åtminstone sitter lite på sniskan.

Som jag skrev i en krönika efter 1-2 hemma mot Kristianstad hade en hel del i Vimmerbys spel varit bra så långt in på säsongen. Inte minst försvars- och målvaktsspelet. Framåt var det egentligen inte så mycket mer än powerplayspelet som hade fungerat.

Jag konstaterade att laget har många nödvändiga komponenter för att det ska bli en lång säsong, men att sporgruppen sitter på nyckeln för hur lång säsongen ska bli. Det behövs helt enkelt en eller ett par vassa poängspelare i truppen.

Har växlat upp

Jag är i grunden av samma uppfattning. Men, och det här är ett stort men, laget har i de senaste matcherna visat att det finns mer kunskap och kvalité i det offensiva spelet än vad jag trodde för bara en dryg vecka sedan.

I söndags gjorde de fyra mål mot Kallinge/Ronneby. I onsdags blev det fyra nya baljor mot Troja/Ljungby. Vimmerby ville inte vara sämre i kväll utan fyllde på med fem nya mål i länsderbyt mot Nybro.

Någon dumstrut för min krönika förra veckan tar jag inte på mig än, men visst kan jag sätta den lite på sniskan i alla fall.

Magnifik andraperiod

Kvällens match som helhet då? Jo, den såg väl ut ungefär som ett derby mot Nybro kan göra. Det var två bra lag som möttes – och det var svängigt.

Det som stack ut för Vimmerbys del var den magnifika andraperioden. Förutom ett Nybro-powerplay i slutet av perioden var det bara ett lag på isen. VH visade upp en energi som man sällan ser under så långa perioder, oavsett vad det sitter för klubbmärke på bröstet.

Sett över 60 minuter gjorde Vimmerby inte sin starkaste insats för säsongen. Men jag tror att publiken ändå gick hem med ett leende på läpparna efter en brutalt bra mittakt. Om det inte hjälper för att få upp smilbanden kan de tänka på det hockeygodis Måns Carlsson bjöd på vid 2-2 och 4-2. Den 21-årige Lysekils-grabben vet hur man showar på en hockeyrink.