Annons:

En seger som inte gav önskade svar för Dackarna

Tre raka förluster hade satt Dackarna i gungning. En seger i den fjärde matchen gör inte att det gungar mindre. Snarare tvärtom. Många frågetecken kvarstår. Peter Ljung är det överlägset största av dem.

Annons:

Efter förra veckans förlust mot Indianerna kallade jag Peter Ljungs insats i starten av Elitserien för anskrämlig. Efter fyra poäng på fyra heat hemma mot ett svagt Smederna har inte omdömet förbättrats. Sympatiske Peter Ljung är just nu Dackarnas största problem. Föraren med Dackarnas högsta ingångssnitt snittar inte ens fyra poäng per match så här långt. Det finns förstås en anledning till att Peter Ljung, när de här raderna skrivs efter matchen, åker runt, runt på banan i Målilla. Han letar efter svar som han hittills inte har hittat. Jag tror inte att han gör det i kväll heller.

Jepsen Jensen hittade farten

Matchen mot Smederna blev annars den gäspning som många trodde på förhand. Dackarna drog i väg från start och tog en viktig och pliktskyldig seger. Det blev aldrig spännande. Men Målillalaget visade inte den klass som kommer att krävas för att köra slutspel i höst.

Visst, den polska superduon med Maciej Janowski och Patryk Dudek gjorde sitt jobb. Kacper Gomolski gjorde lite mer än så.

Det största glädjeämnet då? Det var nog Michael Jepsen Jensens tolv poäng. Dansken med det stenhårda handslaget sliter som ett djur för att hitta rätt. Han imponerade inte i alla heat från sin reservplats, men han visade upp en fart som vi inte har sett sedan premiären mot Rospiggarna.

Byt ut Karlsson

Dackarna vann med 51-39. Allt borde vara frid och fröjd, eller? Ja, om Smederna hade kört med sitt bästa lag hade nog Mikael Karlsson skinit ikapp med solen i kväll. Men trots seger med tolv poäng var han inte särskilt nöjd. Jag förstår honom. Många frågetecken kvarstår. Peter Ljung gjorde en ny mycket svag insats. Mikael Max gjorde sin sämsta match för säsongen. Magnus Karlsson var lika dålig som tidigare. Kort och gott, svensksidan havererade totalt. Det är illavarslande.

Min åsikt är att Magnus Karlsson borde ha gjort sin sista match i Dackarna på ett bra tag. Alex Johansson kommer inte att ta fler poäng än Karlsson, men att köra med honom är åtminstone en bättre investering inför framtiden.

Masarna i storform

Nästa tisdag åker Dackarna till Avesta för match mot Masarna. Ett Masarna som i kväll fullständigt krossade Indianerna på hemmaplan med 56-34. Absolut ingenting talar för att Dackarna ska ta säsongens andra seger då.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt