Annons:

Desperation är vad Dackarna behöver - så slutar derbyt

Patrik Hag och Mikael Karlsson visar välkommen desperation inför kvällens derby. Foto: Linus Johansson

Desperation är vad Dackarna behöver - så slutar derbyt

Mikael Karlsson och Patrik Hag är kända för sitt tålamod. Men ibland räcker inte den egenskapen för att ett lag ska leverera. När det går helt åt pipsvängen måste man göra något helt oväntat. Som att peta sin lagkapten. Jag hyllar desperationen och tror att den räcker för att Dackarna ska vinna kvällens derby mot Elit Vetlanda.

Annons:

Samanhållning, tålamod och förtroende. Det var (och är) ledord i Mikael Karlssons och Patrik Hags ledarskap. Det var det ledarskapet och de orden som skulle ta Dackarna till ett SM-slutspel, en SM-final och kanske, kanske ett SM-guld. Karlsson/Hag trodde hårt på sitt lag innan serien startade. Själv garderade jag mig ganska rejält och konstaterade krasst att det kan sluta i både guldjubel och degradering till Allsvenskan. Jag behöver nog inte säga vilket av de två alternativen det lutar mest åt just nu.

Inga garantier

Men när tålamodet och förtroendet inte räcker då? När det inte omsätts i vinster, som faktiskt är det enda som räknas i en elitverksamhet. Då måste något göras. Då måste någon offras. Att det skulle ske till derbyt mot Elit Vetlanda kom ändå oväntat. Att den som offras, eller petas om ni så vill, skulle vara lagkaptenen Michael Jepsen Jensen var mer väntat. Den genomtrevlige dansken har en bedrövlig vecka bakom sig och måste troligen visa resultat innan han får chansen i Dackarna igen. Petningen ger också en signal till övriga förare att vilka resultat som helst inte accepteras.

In i Jepsen Jensens ställe kommer rutinerade Rune Holta. En förare som bara har kört en handfull matcher - på hela säsongen. Det finns absolut inga garantier för att Holta kommer att lyckas i kväll. Det som talar för en bra årsdebut är att norrmannen säkerligen vill visa vad han går för. Han har varit irriterad över att inte ha blivit uttagen tidigare. Med andra ord är det upp till bevis i kväll.

Rätt att plocka in Karlsson

Att Magnus Karlsson är tillbaka i startsjuan var mer väntat. Efter förra hemmamatchen skrev jag att Karlsson borde ha gjort sitt sista framträdande i Dackarna på ett bra tag. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Magnus Karlsson tog 16 poäng i Allsvenskan i torsdags. Det hade varit idiotiskt att inte ta ut honom till kvällens match.

Så hur slutar Smålandsderbyt? Jag tror att den desperation som Dackarnas lagledning nu visar faktiskt kan väcka laget. Elit Vetlanda har inte heller ett lag som skrämmer nämnvärt, även om flera av förarna i laget vanligtvis åker bra i Målilla. Jag tror att Dackarna tar årets andra seger. 47-43 slutar det och poängen fördelas så här:

Dackarna:

Patryk Dudek: 12 poäng

Peter Ljung: 5

Maciej Janowski: 10

Kacper Gomolski: 5

Rune Holta: 7

Mikael Max: 7

Magnus Karlsson: 1

Elit Vetlanda:

Tai Woffinden: 9

Oliver Berntzon: 1

Artem Laguta: 6

Bjarne Pedersen: 4

Bartosz Zmarzlik: 10

Ricky Kling: 3

Tomas H Jonasson: 10

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt