Annons:

Glöm slutspel - nu handlar allt om överlevnad

Patryk Dudeks stopp i det näst sista heatet var symptomatiskt för Dackarnas säsong så här långt. Efter förlusten mot Elit Vetlanda är det bara att glömma SM-slutspel. Nu handlar allt om överlevnad. Elitserien eller Allsvenskan 2017. Det är den stora frågan för Dackarna.

Annons:

Dackarnas mardrömslika säsong fortsätter med oförminskad hastighet. Det finns fortfarande tid att rädda den här säsongen, men fortsätter det som hittills är risken stor att resan slutar i Allsvenskan.

I de tidigare matcherna har Dackarna saknat jämnheten för att vinna. Mot Elit Vetlanda fanns jämnheten där. Då saknades istället topparna. När Tai Woffinden och Bartosz Zmarzlik körde som världsstjärnor levererade Patryk Dudek och Maciej Janowski på en knappt godkänd nivå.

5-1:an sänkte Dackarna

Det är enkelt att peka ut två heat som avgjorde derbyt:

* Heat 11. Kanske den sämsta 5-1:a som Dackarna någonsin tagit. Klackarna i taket i hemmalaget. Hånleenden i bortalaget. Vetlandaledningen är känd för sin taktiska briljans och mycket troligt hade bortaförarna fått order att förlora med 5-1. Det gjorde att Dackarna gick upp i en sexpoängsledning - och att bortalaget kunde toppa in firma Woffinden/Zmarzlik i det efterföljande heatet. Där vände matchen.

* Heat 14. Patryk Dudeks stopp i starten gjorde att Vetlanda kunde koppla det definitiva segergreppet.

Viktigt dubbelmöte

Det är lätt att konstatera att Dackarna inte räcker till i år. Frågan är om laget är tillräckligt bra för att undvika degradering till Allsvenskan. I nuläget känns det långt ifrån givet. En fingervisning om det får vi i det kommande dubbelmötet mot Lejonen. Vinner inte Dackarna minst en av de matcherna kan vi börja prata kris och en ångestladdad sommar på allvar.

Oroväckande var också publiksiffran i derbyt. Drygt 2 700 åskådare såg matchen. I strålande sommarväder. Ett resultat av Dackarnas usla säsongsinledning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt