Annons:

I kväll finns inga ursäkter för VM-fyran Janowski

Maciej Janowski har haft enorma problem med sitt maskinmaterial en längre tid. Jo då, det har framgått med all önskvärd tydlighet. Men i kväll håller inte en ny, dålig, insats. I kväll håller inte ens världens bästa ursäkt för den polske GP-stjärnan. I kväll duger bara en sak: en tvåsiffrig poängskörd.

Annons:

Dackarnas säsong har på många sätt varit märklig. Den åttonde juni skrev jag en krönika med en rubrik som löd: ”Glöm slutspel - nu handlar allt om överlevnad”. Då hade Dackarna precis förlorat hemmaderbyt mot Elit Vetlanda med fyra poäng och var fast förankrat i botten av tabellen.

I det läget talade absolut ingenting för Målillalaget. Men någonstans där vände det. På de sju senaste matcherna har Dackarna tagit sex segrar. Inför den sista omgången, hemma mot Rospiggarna i kväll, har laget en slutspelsplats i sina egna händer. Den som hade sagt det för att par månader sedan hade troligen blivit idiotförklarad.

Dags att göra Dudek sällskap

Men här är vi nu. Och en sak är säker. Det är inte Maciej Janowskis förtjänst. Den polske VM-fyran har varit alldeles för dålig under en lång period. På de fem senaste matcherna har han, som mest, tagit sju poäng. Det absoluta bottennappet kom i den senaste hemmamatchen, mot Indianerna, för två veckor sedan. Då körde Janowski in två poäng. På samma bana som han spöade världsstjärna efter världsstjärna i söndagens GP-tävling.

Jag kan köpa att man under en lång säsong kan ha problem med maskinmaterialet under korta perioder. Men Janowskis löpande snitt, 1,552, är faktiskt bedrövligt dåligt för en VM-fyra.

Efter insatsen i Målillas GP i söndags finns inga ursäkter för Maciej Janowski. I kväll är det hög tid att leverera. I kväll är det dags att göra Patryk Dudek sällskap - och köra Dackarna till slutspelsserien.

Fråga

Hur många poäng kräver du av Maciej Janowski i kvällens match mot Rospiggarna?

15
12-14
9-11
6-8
0-5
Rösta Se resultat

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt