Annons:

En kväll som stämplar det här Vimmerbylaget

Två matchbollar är borta. I kväll är det vinna eller försvinna som gäller. Någon gång efter klockan nio kan vi sätta en stämpel på den här säsongens upplaga av Vimmerby Hockey. Är det ett gäng vinnare - eller ett gäng förlorare?

Annons:

Vimmerby Hockey var rejält uppskrivet inför säsongen. Med all rätt? Kanske. Kanske inte. Själv blir jag inte klok på den här VH-upplagan, som har blandat något enormt i sina prestationer. Men en sak vet jag: blir det inte Allettan får det här laget dras med en fiaskostämpel resten av säsongen.

Medias fel?

Sedan Vimmerby tog steget upp i division ett har föreningens A-lag tagit sig till Allettan varje säsong. En stark prestation. VH har gjort det med sämre uppställningar än vad de har på papperet i år. Årets serie är inte heller bättre än tidigare upplagor.

En del vill göra gällande att media skrev upp laget alldeles för mycket inför säsongsstart. Med facit i hand är jag beredd att hålla med. Men de som egentligen skrev upp spelarna var Vimmerby Hockey själva, i pressmeddelande efter pressmeddelande.

Drömmar om kvalserien

Spelare och ledare var inte så tokiga på den biten de heller. Här är ett axplock av vad som sades i intervjuer med Dagens Vimmerby inför säsongen:

”Det är klart att jag vågar drömma om det. Det känns inte alls omöjligt att vi ska kunna göra något liknande (som Borlänge, som gick till kvalserien förra året)” - Viktor Kokman.

”Det är klart att vi drömmer om Allsvenskan, det gör vi. Eller jag gör det i alla fall, jag kan ju inte svara för alla de andra. Men säger jag att jag inte vill gå upp med Vimmerby eller att vi inte har någon chans så ljuger jag” - Markus Modigs.

”Det känns som att alla är inställda på att göra det jobb som krävs för att gå så långt som möjligt och det är en bra början. Kvalserien är inte omöjligt” - Victor Crus Rydberg.

”Nummer ett är förstås att nå Allettan. Men vi kommer inte att vara nöjda med det utan vill vidare därifrån också” - Jeff Hällegard.

Allt annat är underkänt

Det är klart att Kokman, Modigs, Crus Rydberg och Hällegard skulle tro på laget. Känslan där och då, efter en stark försäsong, var att deras drömmar och förhoppningar inte var helt orealistiska.

Mot bakgrund av det är allt annat än spel i Allettan efter jul underkänt. Ingen katastrof, sådana finns inte i idrottsvärlden, men väl ett fiasko.

Det finns förvisso de som vill göra gällande att spel i Fortsättningsserien vore bättre och mer utvecklande för laget. Det resonemanget köper jag inte. Både laget och föreningen skulle tappa på det. Hur kul låter matcher mot Tyringe, Halmstad och Hanhals jämfört med Troja/Ljungby, Nybro och Tranås?

Två matchbollar är borta. Vimmerby har en kvar. I kväll. I Kristianstad. Se till att ta den chansen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt