DV-krönikören skriver att fler måste börja leverera poäng på allvar än Markus Modigs (bilden) och Jakob Karlsson och Jesper Kokkonen.

Chans att i stort sett säkra Allettan-biljetten. Då stod Vimmerby Hockey för en plattmatch.
Det krävs bättre insatser än så här, VH.

Självklart är en derbymatch mot Tranås AIF som gäller något bra mycket sexigare än en derbymatch mot Tranås AIF som gäller ingenting.

Lika självklart hade dock VH-ledningen och VH-spelarna hellre valt tre poäng i den här matchen.

Men de har bara sig själva att skylla.

Första perioden var jättefin från gästerna. Vimmerby skapade chanser för två, tre mål – men ändå gjorde Dalen periodens enda mål. Mycket mer hade inte hemmalaget.

Vad hände?

Frågan är vad som hände mellan den första och andra. Dalen kom ut vasst – men mest var det Vimmerby som gick ner sig. Ingenting stämde och 3-0 var defintivt i underkant.

I ett sådant läge krävs det att fler spelare kliver fram, visar vägen och är beredda att offra något för laget och för matchens utgång.

Att ta onödiga utvisningar är inte receptet, men något måste hända.

Ledningen försökte med en timeout, men den gav inte direkt önskad effekt.

Fler behöver leverera

Nu blir avslutningen eventuellt gastkramande. Tre poäng räcker för Vimmerby mot Tranås, en poäng kan räcka långt men vid förlust ser det plötsligt väldigt illavarslande ut.

Då kan VH:s finfina svit med sex raka allettor stanna vid just det.

För att det ska bli seger behöver poängen börja trilla in för fler än Jesper Kokkonen, Markus Modigs och Jakob Karlsson.

Trion är ovärderlig för Vimmerby – men levererar nästan bara en femma är det för lätt för motståndarna. Andrafemman, med Hampus Harlestam i spetsen, visar tendenser.