Annons:

  • Recension:

    Sarah Klang hade en spelning i Hultsfred i går och gjorde fullständig succé, enligt recensenten Simon Henriksson.

  • Recension:
  • Recension:
  • Recension:

Recension: "Sarah Klang fäller alla som fattar med sin röst"

Grammisnominerade skivdebutanten Sarah Klang är ute på sin första turné. Ett av stoppen blev Hotell Hulingen i Hultsfred.
Simon Henriksson överväldigas av hennes spelning.

Annons:

Sarah Klang är här för att stanna. Den tjugofemåriga göteborgsartisten släppte för bara några veckor sedan debutalbumet "Love in the milky way", en skiva som unisont hyllats av landets kritiker. 

Av alldeles självklara skäl. 

Det visade artisten, som troligen fångade den breda allmänhetens hjärtan i samband med sin medverkan i "På spåret", i Hultsfred på fredagskvällen. 

Sarah Klang inleder konserten med att ta en shot och fäller sedan alla i publikhavet – förutom de som inte fattar – med sin makalösa röst.

För en som uteslutande går igång på brustnahjärtanmusik är det som att det inre slår volter när hon ger sina låtar ännu mer liv än på skivan. Samtliga innehåller något slags vemod, hon presenterar flera av dem som om de handlar om någon tidigare kille i hennes liv. Hon låter nästan bekymrad när hon säger det, men det är uppenbarligen sån musik hon kan skriva.

Bättre än på skiva

Hon har själv sagt i intervjuer att det är på scenen hon kommer till sin fulla rätt. Något hon visar med all önskvärd tydlighet. 

Sarah Klangs röst vinner varje gång och varje låt som spelas känns som en vinst, såväl på de stora och mest populära som på de mer balladliknande. Det är mycket bättre än på skiva.

Det går inte att bli något annat än varm inombords när Sarah Klang äger scenen, stoppar in en snus till och berättar att hon blir rapig av drinkar med bubblor i. Senare bjuds hon på en bubbelfri drink av någon i publiken.

Går alldeles för fort

Enda problemet är att det går alldeles för fort. Låtarsenalen är än så länge tunn och efter att debutskivans låtar spelats försvinner hon från scenen.

Publiken vill ha mer – och efter någon minut, kanske två, återvänder hon ut på scenen.

Men bara för att betona att det inte finns några fler låtar. 

Och det är alldeles givet: alla på Hulingen borde ha velat höra mer, mer, mer. 

Men det kommer. Allt annat vore chockerande. 

Sarah Klang är, som sagt, här för att stanna. 

Fakta

Sarah Klang på Hulingen

Plus: Fem av fem.

Bäst: Strangers. 

Sämst: Klang är lite för färsk som artist för att den riktigt magiska konsertstämningen ska infinna sig. Men det är inte hennes fel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt