Annons:

Ett derby som tände till först sista kvarten

Ted Åström blixtrade till och bjöd på ett fint förarbete till 2-2, tycker DV:s krönikör Simon Henriksson.

Ett derby som tände till först sista kvarten

Det var upplagt för årets fotbollshöjdpunkt så här långt. Jag såg Johan "JC" Carlsson med massvis av taggtråd i käften. Jag såg Ted Åström Åberg sådär galen i ögonen som bara han kan vara. Vad vi fick? Mycket mellanmjölk, tyvärr.

Annons:

Alla verkade ganska överens efteråt: en poäng var bra, rättvist och något de var nöjda med. 

Säsongens första derby slutade 2-2 i decemberkylan på Bruksvallen. 

Jag hade höga förväntningar på den här matchen. Många av traktens bästa fotbollsspelare, som antingen självmant eller på grund av ålderstecken lämnat den högsta scenen på lokal nivå, befann sig på Bruksvallen.

Skulle Storebro IF vara för tunga för IFK Tuna? Hade Anton och Martin Carlsson vaknat på rätt sida? Skulle Ted Åström Åberg vara fullständigt dominant? Hur många gula kort skulle Jonas Fors vara värd, hur många mål skulle Mohammed Ibrahim göra och hur tänd var Johan "JC" Carlsson? 

Kanske förväntade jag mig för mycket. Vi fick nämligen något mittemellan, om ens det. 

Det här var ett derby som smög sig framåt i 75 minuter. Någon gång ibland blixtrade det till, som när Ted Åström Åberg och Mohammed Ibrahim tände till på varandra, som när "JC" fick ett protestkort eller som när nämnde "JC" smörpassade Jimmi Wickström till dennes 2-1-mål.

Men överlag blev det en helt vanlig, ganska snäll, division fyra-match. Två lag som var rädda om poängen de eventuellt kunde få. En derbymatch som aldrig riktigt tände till. 

Hände något sista kvarten

Sista kvarten hände något. Tuna fick in speed i Mattias Myrén, laget började mobilisera kraft och Storebro var livrädda för att förlora sina tre poäng. Oftast blir då effekten den motsatta. Att bara slå långt håller sällan tiden ut. 

Ted Åström Åberg blixtrade till, bjöd på ett högklassigt förarbete. Martin Carlsson höll sig påpassligt framme. Per Bäckman blev avvisad, matchen tände till på allvar. 

Båda lagen har väldigt mycket kvalitet i sig och kommer säkerligen plocka många poäng i den här serien. Därför var det synd för de 320 (!) åskådarna att de inte fick ännu mer. 

Det jag tänkte mest på efter matchen var att jag saknat mina handskar. De hade i alla fall kunnat värma mig i 90 minuter. Under stora delar av matchen gjorde spelet inte det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt