Annons:

Kommuninvånarens fängelsestraff lindras i hovrätten

En man från Vimmerby kommun får sitt fängelsestraff sänkt med en månad efter ett beslut i Göta hovrätt. Foto: MostPhotos

Kommuninvånarens fängelsestraff lindras i hovrätten

En man i 35-årsåldern från en mindre ort i Vimmerby kommun får sänkt fängelsestraff efter att Göta hovrätt justerat tingsrättens dom från fyra till tre månader. 

Annons:

Det var i september som Linköpings tingsrätt dömde kommuninvånaren till fyra månaders fängelse för två stölder, tre fall av ringa stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, fyra fall av ringa narkotikabrott och två fall av brott mot knivförbudslagen. Samtliga brott är begångna i Linköping under 2019 och 2020. 

Han stal ett par skor och två mössor till ett värde av knappt 1 700 kronor från en sportbutik vid ett tillfälle i november 2019 och två flaskor parfym för totalt 1 430 kronor från ett detaljhandelsföretag vid ett annat tillfälle i november samma år. Det är två stölder som kommuninvånaren har förnekat så han skickade in en överklagan på tingsrättsdomen och ställde till sitt hopp till att hovrätten skulle sänka straffet. 

Hovrätten anser att stölderna som han döms för ska klassas som ringa stöld då värdet precis överstiger dess gräns.

Hovrätten anser att den samlade brottslighetens straffvärde inte överstiger tre månaders fängelse och bedömer därför att fängelsestraffets längd ska sättas ner till just tre månader. I övrigt är tingsrättens dom intakt.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt