Annons:

Misstänkt terrordåd i Stockholm – det här har hänt

Sverige har drabbats av förmodat terrordåd. Strax före 15.00 rammade en lastbil entrén på Åhléns City i Stockholm. Enligt uppgifter till TT ska minst tre människor ha dött och åtta vara skadade, men det finns mängder med olika uppgifter om antalet döda och skadade.
– Enligt Säpo har vi minst två döda i det här fruktansvärda terrordådet, säger Stefan Löfven i ett första uttalande.

Annons:

Larmet kom in strax innan klockan 15.00. Därefter har vittnesmålen och uppgifterna varit många. 

– Jag såg minst tre döda, men det är förmodligen fler. Det är en fullständig röra här, berättar Martin Svenningsson, reporter på P4 Extra. 

"Vi ser dödade och skadade människor ligga på gatan", rapporterade Aftonbladets Jonathan Jeppson från platsen.

Strax efter 16.00 ska en polis ha bekräftat för TT att minst tre personer dödats och åtta skadats, men Polisen centralt har ännu inte gått ut med några uppgifter om antalet döda eller skadade. 

Varnar allmänheten

Riksdagen har spärrats av. SL:s pressjour uppger för TT att all tunnelbanetrafik har stängts av. På polisens begäran är det stopp för all tågtrafik från och till Stockholms centralstation, uppger Trafikverket i ett pressmeddelande.

Vid 15.40-tiden uppmanade polisen människor att undvika citykärnan i Stockholm.

Lastbilen kapades

Enligt uppgifter från Aftonbladet ska lastbilen ha kapats vid en leverans. Lastbilen ägs av Spendrups. Föraren ska ha chockats, men inte skadats fysiskt. Aftonbladet berättar också att en person har gripits på Drottninggatan. 

– Regeringen gör allt för att stödja de myndigheter som arbetar och vi uppmanar Polisen. Enligt Säpo har vi minst två döda i det här fruktansvärda terrordådet, säger Stefan Löfven i ett första uttalande. 

Löfven bekräftar att en person har gripits. Enligt Aftonbladet har insatsstyrkan gått in i Stockholms centralstation. Runt 17.30 höll Polisen och Säpo en presskonferens där man släppte en bild på en person som är intressant för utredningen. 

Är du från Vimmerby kommun och befinner dig i centrala Stockholm? Ta kontakt med oss.

Simon Henriksson

Jakob Karlsson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt