Annons:

Kvinna från länet slog sitt barn – slipper fängelse

Kalmar tingsrätt dömer en kvinna för misshandel av sitt barn, men hon slipper fängelse. Foto: Kalmar tingsrätt

Kvinna från länet slog sitt barn – slipper fängelse

En kvinna i 40-årsåldern döms för att ha misshandlat sitt minderåriga barn. Kvinnan döms för grov fridskränkning – men slipper fängelse.

Annons:

Straffet blir i stället en villkorlig dom som förenas med samhällstjänst i 220 timmar. 

Kvinnan är bosatt i Kalmar och har nekat till anklagelserna om upprepade fall av misshandel. Tingsrätten uppfattar dock dottern som trovärdig. I förhör har dottern sagt att hon utsatts för misshandel så långt tillbaka i tiden som hon kan minnas. Åtalet rör ett antal händelser mellan 2011-2015 då flickan varit mellan 11 och 15 år.

Händelserna har inträffat i hemmet utan vittnen, men tingsrätten anser att det är ställt utom allt rimligt tvivel att mamman misshandlat sin dotter.

Led i upprepad kränkning

Åtalet bestod av sex olika anklagelser för misshandel. Tingsrätten finner att fyra av anklagelserna är styrkta och bland annat har mamman slagit dottern med sopborste, knuffat henne och sparkat henne.

Tingsrätten anser att varje gärning varit ett led i en upprepad kränkning av dottern och därför döms mamman till grov fridskränkning. Kvinnan är tidigare ostraffad och tingsrätten anser att det inte finns risk för att hon kommer göra sig skyldig till brott framöver. Straffet blir därmed en villkorlig dom förenat med samhällstjänst, vilket åklagaren också yrkat.

Dottern får ett skadestånd på 33 000 kronor. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt