Annons:

Räddningstjänsten om insatsen: ”Var ingen oro”

Ett flerfamiljshus började brinna i Hultsfred sent under torsdagskvällen. Foto: Musse Svensson

Räddningstjänsten om insatsen: ”Var ingen oro”

Räddningstjänsten lyckades evakuera de 16 personer som var fast i det flerfamiljshus i Hultsfreds som sent under torsdagskvällen började brinna – men insatsen var inte smärtfri.
– Vi hade problem med ett höjdfordon som inte fungerade, säger räddningschefen Stefan Larsson.

Annons:

Total arbetade cirka 20 brandmän med det flerfamiljshus som av okänd anledning började brinna i Hultsfred sent i går kväll. Boende hade svårt att ta sig ut genom trappuppgången och evakuerades från balkongerna. Samtliga 16 lyckades räddningstjänsten evakuera utan att någon ska ha blivit skadad.

– När vi kom dit var det en fullt utvecklad brand och de boende hade rök som tryckte in i bostäderna. Samtidigt slog det upp rök från branden i klädesbutiken så det är klart att det fanns en otrygghet. För oss var inriktningen att i första hand evakuera och att släcka i ett andra skede.

Var ni oroliga för någon persons hälsa i något skede?

– Nej, det kan jag inte säga. Däremot hade vi problem med ett höjdfordon så det strulade till sig lite. Tyvärr är det sånt som händer och vi får analysera vad det beror på. Jag vill inte säga att våra fordon är eftersatta, vi gör funktionskontroller och det här problemet har inte varit avgörande för den här insatsen.

Förundersökning om mordbrand

Stefan Larsson har, strax efter 02.00, svårt att uppskatta hur stor skada fastigheten tagit av branden.

– Det vågar jag inte säga, men enligt den information som jag har fått är de största skadorna i butiksdelen, jag tror inte omfattningen i bostäderna är av samma karaktär. Men personerna kan nog inte återvända till sina lägenheter i morgon.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Vittnen har hört en rejäl smäll i samband med branden.

– Jag vill inte spekulera i varför branden har startat.

Alla evakuerade fick tillfälliga bostäder.

– Vi tog Lindblomsskolan i anspråk och kunde hysa in dem där så länge. Med polisens hjälp har vi lyckats lösa boende och många gjorde det själva med egna bekanta. Det har löst sig väldigt bra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt