Annons:

DÖMS FÖR VÅLDTÄKT – SLIPPER FÄNGELSE

Behandling är en del av straffet för en ung man som våldtagit en annan man i Mönsterås kommun. Foto: Kalmar Tingsrätt

DÖMS FÖR VÅLDTÄKT – SLIPPER FÄNGELSE

En man i 18-årsåldern från Mönsterås kommun våldtog en kraftigt berusad kvinna. Mannen döms till skyddstillsyn och slipper därmed fängelse. Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan på 115 000 kronor.

Annons:

Mannen utförde en sexuell handling som är jämförlig med samlag och ett samlag med kvinnan under en fest. Åklagaren har menat att mannen utnyttjat att kvinnan var kraftigt berusad medan mannen hävdat att de sexuella handlingarna varit ömsesidiga.

Tingsrätten anser att kvinnan befunnit sig i vad man kallar för en särskilt utsatt situation och menar att hennes version av händelsen har ett högt bevisvärde. Hennes berättelse framstår som mer sammanhängande och stöds av en del vittnesuppgifter. Det finns också en fysisk skada som talar till kvinnans fördel.

Ska genomgå behandling

Därför döms mannen för våldtäkt. Däremot slipper han fängelse på grund av sin unga ålder. Mannen får i stället skyddstillsyn och ska genomgå en behandling som är inriktad mot män som har begått sexuella övergrepp. Även åklagaren ansåg att den påföljden var rimlig.

Straffet motsvarar fängelse i ett år. Skyddstillsynen ska vara i 18 månader. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt