Annons:

Misstänkt serievåldtäksman har släppts ur häktet

Den 38-åriga Peter-Frederik Paulsen som suttit häktad misstänkt för tre fall av grov våldtäkt har släppts ur häktet. Foto: Örebro tingsrätt

Misstänkt serievåldtäksman har släppts ur häktet

Den misstänkta serievåldtäktsmannen Peter-Frederik Paulsen, som tidigare har bott i Hultsfred, har släppts ur häktet i Örebro. Åklagaren kunde inte längre hålla honom häktad eftersom bevisläget har försämrats, uppger SVT Örebro.

Annons:

Den 38-årige Peter-Frederik Paulsen var häktad i sin frånvaro misstänkt för tre fall av grov våldtäkt. I juni greps 38-åringen på en flygplats i Bangkok av thailändsk polis. 

Utredningen fortgår – men bevisläget har försämrats så pass att åklagaren inte kan hålla honom häktad.

– Bevisläget försämrades så att jag kunde inte hålla honom häktad längre, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson, till SVT Örebro. 

Misstänkt för annat brott

Mannen har flyttats till Jönköping, där han väntar på åtal i ett annat ärende. Mannen är misstänkt för grov misshandel mot en annan kvinna.

– Han är misstänkt för grov misshandel och skadegörelse. Det är en annan kvinna som han har misshandlat i mitten av maj, säger åklagaren Anna Mårtensson, till SVT Örebro.

I september 2009 dömdes Peter-Frederik Paulsen till sju års fängelse för grov våldtäkt. Under en bilresa mellan Hultsfred och Linköping våldtog han två unga flickor upprepade gånger.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt