Annons:

Misstänkte serievåldtäktsmannen åtalas för grov misshandel

Den 38-årige Peter-Frederik Paulsen åtalas vid Eksjö tingsrätt för grov misshandel. Foto: Eksjö tingsrätt

Misstänkte serievåldtäktsmannen åtalas för grov misshandel

Peter-Frederik Poulsen, som är misstänkt för flera grova våldtäkter, åtalades på fredagen för grov misshandel.
Mannen är tidigare dömd till långa fängelsestraff för grova sexualbrott.

Annons:

Det är vid Eksjö tingsrätt, dit mannen fördes från häktet i Örebro nyligen, mannen åtalas för grov misshandel av en annan kvinna. 

Enligt stämningsansökan ska mannen bland annat ha slagit och sparkat kvinnan och vid ett par tillfällen också lyft upp henne i liggande ställning för att sedan släppa ned henne i golvet. Det var i maj som en läkare på sjukhuset Ryhov larmade polis om en kvinna som hen misstänkte blivit utsatt för en synnerligen grov misshandel. Kvinnan har drabbats av en rad blödningar, frakturer, näsblod, andningssvårigheter och medvetslöshet. 

Peter-Frederik Poulsen nekar till anklagelserna. 

Förundersökningen pågår

Misstankarna mot honom när det gäller fyra nya grova våldtäkter och människorov kvarstår, men han flyttades ändå från Örebro till Jönköping tidigare i veckan. Förundersökningen om våldtäkterna pågår. 

– Bevisläget försämrades så att jag kunde inte hålla honom häktad längre, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson, till SVT Örebro. 

38-årige Peter-Frederik Poulsen dömdes i september 2009 till sju års fängelse för grov våldtäkt. Under en bilresa mellan Hultsfred och Linköping våldtog han två unga flickor upprepade gånger.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt