Annons:

Misstänkte mördaren var utvisad ur Sverige – åtta gånger

Den man som misstänks ha mördat en kvinna i Västervik i torsdags var dömd för grova brott och utvisad ur Sverige på obestämd tid. Trots det blev han påkommen att vistas illegalt i Sverige vid åtta tillfällen, skriver Expressen.

Annons:

Så sent som i april i år dömdes mannen för grov misshandel mot sin hustru i Västervik. En oenig hovrätt rev dock upp fängelsedomen efter att hon dragit tillbaka sin medverkan. 

Mannens kriminella förflutna i Sverige sträcker sig tillbaka ända till 2005. Då utvisades han ur Sverige på obestämd tid i samband med att han dömdes för våldtäkt. Trots det har mannen "vanemässigt" vistats i Sverige och sedan 2008 har han dömts för brott mot utlänningslagen vid åtta tillfällen, skriver Expressen.

Uppsökt akutvård

Vid minst två tillfällen det senaste året har den numera döda 37-åriga kvinnan uppsökt akutvård med svåra misshandelsskador.

I februari kom hon in till sjukhus med flera revbensfrakturer. I ett första polisförhör berättade hon att maken hade sparkat henne i sidan och slagit henne hårt i huvudet. Hon sa samtidigt att detta hade hänt "många gånger", enligt domen i Kalmar tingsrätt. I samma förhör berättade kvinnan att maken ett halvår tidigare hade slagit och sparkat henne över hela kroppen och sedan tagit strypgrepp om halsen till hon svimmade av, skriver Expressen.

Under rättegången ska åklagaren ha beskrivit det som att misshandeln inneburit fara för kvinnans liv.

"Ljugit ihop allting"

Kvinnan har i efterhand ändrat sin historia och menat att hon ljugit ihop allting. I september upprättade personal på sjukhuset en orosanmälan och det gifta paret fick vid flera tillfällen hembesök av socialsekreterare. 

Kvinnan mördades i torsdags och polisen gick ut med rikslarm efter den 40-årige mannen. Dagen efter ringde han själv polisen och hade sedan skjutit sig själv när polisen kom. Han avled senare på sjukhus till följd av sina skador.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt