Annons:

I juni blev den mordmisstänkte utvisad – ändå kom han tillbaka direkt

Efter att ha avtjänat ett fängelsestraff för att ha misshandlat den nu mördade kvinnan utvisades mannen från Sverige. Ändå återvände han till landet nästan omgående.
Totalt har mannen brutit mot utlänningslagen vid åtta tillfällen, vilket Expressen var först att berätta om.

Annons:

Något mordåtal efter att en kvinna i torsdags blev mördad i Västervik blir det inte. Detta eftersom den misstänkte mannen själv är död. Ändå kommer det ta månader innan förundersökningen är klar, skriver P4 Kalmar.

Poliser ska ha varit på plats när mannen sköt ihjäl sig själv dagen efter mordet.

– När polisen kommer fram så säger han till poliserna att de ska backa undan, vilket de gör, och så skjuter han sig. Vilket avstånd polisen är på, det vet jag inte. Men polisen är närvarande när det händer, säger Johan Henningsson, kammaråklagare.

Utvisad i juni

Mannen, som var i 40-årsåldern, blev utvisad ur Sverige så sent som i juni. Då hade han avtjänat ett fängelsestraff för att ha misshandlat den nu mördade kvinnan. Ändå var mannen tillbaka nästan direkt.

– Det finns inga större gränskontroller om man tar sig in på rätt ställe. Åker man färjan mellan Helsingör och Helsingborg, eller om man åker via Köpenhamn till Malmö då är det att bara knalla in i Sverige, säger Johan Henningsson till P4 Kalmar.

Mannen hade inget kontaktförbud mot kvinnan.

– Kontaktförbud meddelas efter att den som vill ha skydd har ansökt hos polisen. Det är inget som åklagare på egen hand beslutar om. I det här fallet har inte kvinnan ansökt om kontaktförbud, förklarar Johan Henningsson.

Expressen har tidigare berättat att mannen brutit mot utlänningslagen vid åtta tillfällen. Redan 2005 dömdes han för våldtäkt i Sverige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt