Annons:

Ska ha lurat ALV på jättebelopp – anställd anhållen

En anställd på ALV misstänks för att ha lurat sig till 140 000 kronor. Foto: Astrid Lindgrens Värld

Ska ha lurat ALV på jättebelopp – anställd anhållen

En anställd på Astrid Lindgrens Värld är misstänkt för trolöshet mot huvudman. Personen ska ha lurat till sig hela 140 000 kronor. Det berättar Sveriges Radio Kalmar i dag. Personen som är anhållen är en man i 20-årsåldern.

Annons:

Den anställde mannen ska ha gjort återköp på maträtter i en kollegas namn och sedan stoppat pengarna i egen ficka. Enligt polisen ska mannen ha fått ihop cirka 140 000 kronor. 

Mannen ska ha gjort det här många gånger och förloppet ska ha inletts under den förra sommaren. Mannen har anhållits sedan han anmäldes till polisen av medarbetare på ALV. 

– Jag kan inte kommentera det. Vi har lämnat över det här till Polisen och du får prata med dem, säger ALV:s vd Joacim Johansson. 

När uppdagades det här? 

– Jag kommenterar inte enskilda personalfall, du får prata med Polisen. 

"En ansenlig summa"

Enligt Mattias Lundgren, jourförundersökningsledare i sydöstra Götaland, hämtades mannen till förhör under måndagen. 

– Det ska ha hänt från förra sommaren och fram till idag. Han har vid upprepade tillfällen gjort återköp på maträtter i en kollegas namn och lagt pengarna i egen ficka. Totalt rör det sig om cirka 140 000 kronor så det är en ansenlig summa. Hur det har uppdagats kan jag inte svara på, säger Lundgren. 

Hur mannen ställer sig till anklagelserna är ännu oklart. Efter dagens förhör anhölls mannen på sannolika skäl misstänkt för trolöshet mot huvudman. 

– Jag vet inte vad han har sagt i förhör, säger Mattias Lundgren. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt