Annons:

Man misshandlade sin hustru – slipper fängelse

Kalmar tingsrätt friar mannen från åtalet om grov kvinnofridskränkning. Foto: Kalmar tingsrätt

Man misshandlade sin hustru – slipper fängelse

En man i 50-årsåldern bosatt i Vimmerby döms för misshandel, övergrepp i rättssak och två fall av olaga hot. Samtliga brott har riktats mot mannens hustru. Mannen slipper fängelse.

Annons:

Straffet blir i stället 100 timmars samhällstjänst, vilket motsvarar ett fängelsestraff på tre månader. Mannen ska även betala ett skadestånd på drygt 20 000 kronor till kvinnan.

Mannen har nekat till brott och menat att han försökt freda sig under grälen med hustrun. Paret ska ha varit överens om en skilsmässa före grälen, men övertalats att hålla ihop av en imam.

Mannen döms för att den 12 december 2016 ha dödshotat hustrun sedan hon velat delta på en julfest inom SFI.

Ville träffa en väninna

I mars i år började paret bråka under en bilfärd. Mannen har nekat uppsåt, men tingsrätten menar att han utdelat minst ett slag i kvinnans ansikte och hotat att döda kvinnan om hon anmälde mannen till polisen. Bråket uppstod sedan kvinnan velat träffa en väninna.

Mannen var åtalad för ytterligare en misshandel sedan kvinnan velat att mannen skulle sluta spela in henne med sin mobiltelefon. Mannen har medgått att han gett kvinnan en örfil som ledde till att hon föll till marken, men menat att han inte haft något uppsåt. Den förklaringen köper tingsrätten som menar att mannen befunnit sig i en nödvärnssituation.

Våldet för lindrigt

Mannen var åtalad för grov kvinnofridskränkning, men tingsrätten menar att våldet varit för lindrigt för en sådan dom. Därför döms mannen i stället för misshandel, två fall av olaga hot och övergrepp i rättssak.  

I samband med det senaste bråket var mannen frihetsberövad i en månad, vilket också tas i beaktande. Straffet bli en villkorlig dom och samhällstjänst i 100 timmar.

Domen kan överklagas. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt