Annons:

3 200 sökande gör upp om 800 polisplatser

Rekordmånga söker till polisutbildningen som inleds i januari 2018. Av de 9 359 som sökte i maj har nu 3 200 valts ut för medicinsk och psykologisk prövning.
– Det är glädjande att så många vill bli polis. Vi hoppas att de som har sökt men som inte fick möjlighet att pröva i höst, väljer att söka igen nästa gång, säger Stefan Wehlin på polisens HR-avdelning i ett pressmeddelande.

Annons:

Trots den ymniga nyhetsrapporteringen om problem inom polisväsendet söker sig rekordmånga till polisutbildningen. 

Nu har 3 200 av de 9 359 sökande kallats till tester. De gör upp om 800 platser i Växjö, Huddinge och Umeå. 4 695 ab de sökande som lämnade in del två i ansökan uppfyllde de grundläggande behörighetskraven. Det är 40 procent fler jämfört med fjolåret. 

– Av de 3200 kallade kommer vi att pröva alla som kommer till oss. Av erfarenhet vet vi att det är ungefär 70 procent som kommer och det är den volymen vi för närvarande har kapacitet att ta emot, säger Ann Elgemark, avdelningschef på Rekryteringsmyndigheten, i ett pressmeddelande. 

Under hösten och vintern kommer Rekryteringsmyndigheten även att kalla  6 000 ungdomar till mönstring. 

– Utmaningen för oss just nu är att tillräckligt snabbt öka vår kapacitet för att både kunna svara upp mot det ökade intresset för polisutbildningen och samtidigt kunna ta hand om de som ska mönstra och de som söker frivilligt till Försvarsmakten, säger Ann Elgemark.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt