Annons:

EN MAN ANHÅLLEN – MISSTÄNKT FÖR MORDFÖRSÖKET I HULTSFRED

Två poliser och en ordningsvakt utsattes för mordförsök i Hultsfred i eftermiddags. En ung man är nu anhållen. Foto: Jakob Karlsson

EN MAN ANHÅLLEN – MISSTÄNKT FÖR MORDFÖRSÖKET I HULTSFRED

En man i 20-årsåldern har anhållits i kväll efter dagens händelser i centrala Hultsfred. Mannen är misstänkt för mordförsök på två poliser och en ordningsvakt.

Annons:

Det blev stor kalabalik i Hultsfred i eftermiddags. Vid cirka 14.30 larmades Polisen till kommunhuset där en familj vägrade lämna socialförvaltningens lokaler. 

– En man var då hotfull och gjorde utfall mot patrullen. Ytterligare en man lade sig i och gjorde även han motstånd. I tumultet som uppstod försökte en man att ta polisens oc-spray, men lyckades inte med det, säger Anna Göransson på Polisens ledningscentral till Dagens Vimmerby.

Därefter försökte en man köra på två poliser och en ordningsvakt. 

– De båda männen sprang ut från lokalen och därefter sprang en i väg från platsen medan en hoppade in i en bil. Mannen i bilen försökte sedan backa på poliserna, men körde in i en stolpe. Jag tror att det kan ha räddat poliserna, säger Anna Göransson.

På Västra Långgatan skedde sedan en mindre sammanstötning mellan den aktuella bilen och en polisbil. Föraren kunde gripas på platsen och den andra mannen greps till fots.

En av männen släpptes

Poliserna mår bra med tanke på omständigheterna. 

– Med tanke på vad som hänt mår de förhållandevis bra. De har inga fysiska skador.

En av männen anhölls av åklagare i kväll. Han är misstänkt för mordförsök gentemot två poliser och en ordningsvakt. Den andra mannen som greps i eftermiddags är släppt efter förhör, men misstankarna om våld mot tjänsteman, försök till grov stöld och våldsamt motstånd kvarstår.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt