Annons:

  • Tre konstnärer ställer ut i Warmbadhuset

    Eva Sundman är en av konstnärerna som ställer ut på Warmbadhuset. Foto: Jakob Karlsson

  • Tre konstnärer ställer ut i Warmbadhuset

    Torbjörn Hahne använder en ovanlig arbetsform.

  • Tre konstnärer ställer ut i Warmbadhuset
  • Tre konstnärer ställer ut i Warmbadhuset
  • Tre konstnärer ställer ut i Warmbadhuset

Tre konstnärer ställer ut i Warmbadhuset

I lördags var det vernissage för konstföreningens nya utställning i Warmbadhuset. Louise Dorph, Eva Sundman och Torbjörn Hahne står för utställningarna.
– Den här miljön är fantastisk och konstföreningen verkar väldigt professionell, säger Louise Dorph.

Annons:

Med helt olika tekniker fångar de tre konstnärerna ganska vardagliga miljöer. Eva Sundman, från Nybro, målar med olja eller äggoljetempera.

– Jag har hållit på med färg i hela mitt liv och målar föreställande konst. Jag målar mycket människor och tycker att det är mest spännande, säger hon.

Bor i Mörtfors

Louise Dorph har en bakgrund från Kungliga Konsthögskolan, men har även studerat till arkitekt. Nyligen flyttade hon till Mörtfors, den vackra idyllen mellan Västervik och Oskarshamn, och där har konstnärskapet fått en nytändning.

– Jag har en ateljé i den gamla lanthandeln och har blivit inspirerad av Mörtfors. Det är väldigt idylliskt och det är något helt annat att måla på plats.

Dorph har även skrivit böcker om tillfriskande från ätstörningar och är även aktuell med en utställning under Solkustens konstrunda.

Inspiration från resor

Torbjörn Hahne, bosatt i Hindås i Västergötland, finner inspiration från resor. Han har varit konstnär sedan 1990-talet och varierat det med arbete som bildlärare.

– Jag gillar att resa och hittar min inspiration därifrån.

Hahne har en komplicerad metod där hans skisser, målningar och fotografier överförs till screentryck och som sedan bearbetas med lera, glas eller emalj.

– Det är en spännande arbetsform, säger han.

”Otroligt häftiga”

Beathe Skaate i Vimmerby konstförening ser fram emot utställningen.

– Det känns spännande och det är otroligt häftiga uttryck och kul att få de här olika konstnärerna till samma utställning. Det är stora färger och man vågar ta i lite. Vi vill få så många besökare som möjligt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt