Annons:

Dömdes för flera våldtäkter mot barn – frias av hovrätten

Göta hovrätt i Jönköping river upp tingsrättens fällande dom. Foto: Göta hovrätt

Dömdes för flera våldtäkter mot barn – frias av hovrätten

En man i 50-årsåldern bosatt på Höglandet dömdes av Eksjö tingsrätt till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn. Nu har en oenig Göta hovrätt valt att riva upp domen och fria mannen.

Annons:

Eksjö tingsrätt fann mannen skyldig till flera våldtäkter, sexuella övergrepp och sexuella ofredanden mot en tolvårig flicka. Åtalet omfattade hela tio gärningar som ska ha varit jämförliga med våldtäkt. 

Övergreppen ska ha skett under det första halvåret i år och händelserna ska ha inträffat i och i närheten av tolvåringens hem. 

Anser att berättelsen är trovärdig

I dag rapporterar P4 Jönköping att hovrätten river upp domen och friar mannen. Enligt hovrätten saknas tillräcklig teknisk bevisning samtidigt som man konstaterar att flickans berättelse är trovärdig. Dock tycker man att den är allmänt hållen och saknar exakta tidsangivelser. 

Hovrätten var inte enig och en av nämndemännen ville fastställa tingsrättens dom på fyra års fängelse. Även vid ett fall i Hultsfred förra året valde hovrätten att riva upp en fällande dom om våldtäkt mot barn från Kalmar tingsrätt. 

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt