Annons:

Sålde mer än tusen kilo fisk – nu åtalas omtalad liga

En tjuvfiskeliga åtalas nu för grovt häleri och grovt brott mot fiskelagen. Foto: Pixabay

Sålde mer än tusen kilo fisk – nu åtalas omtalad liga

Nio män är misstänkta för att under sommaren ha tjuvfiskat och sålt över 1 000 kilo gös, 1 000 kilo signalkräftor och 100 kilo gädda till fiskmarknader i Göteborg och Stockholm.
Totalt ska försäljningsintäkterna ha uppgått till över 400 000 kronor.

Annons:

Tjuvfiskeligan verkar ha inriktat sig på sjöar i de södra delarna av Småland, Blekinge och norra Skåne. Fisket har gjorts nattetid med gummibåtar och tysta elmotorer med gömda nät och kräftburar, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Genombrottet i utredningen kom när polisen den 31 augusti slog till mot två fastigheter i Tingsryds kommun. Åtta personer greps vid tillslaget och dessutom beslagtogs massor av fiskeutrustning, båtar och båtmotorer.

Samtliga misstänkta är utländska medborgare mellan 30 och 60 år. De åtalas för grovt häleri och grovt brott mot fiskelagen.

– Detta är det största åtalet jag känner till efter omfattande tjuvfiske i insjöar i landet. Organiserat tjuvfiske är säkerligen vida utbrett i landet eftersom det kan inbringa stora summor pengar, som denna förundersökning påvisar, berättar Saramaria Johansson.

Rättegången kommer att flyttas till Linköpings tingsrätts lokaler till följd av storleken på fallet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt