Annons:

Tonåring åtalas för vansinnesfärd – mötte polisbil på fel sida av vägen

En tonårspojke utan körkort åtalas för både olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik efter höstens vansinnesfärd på vägar, gator och cykelvägar i centrala Hultsfred. 

Annons:

Tonåringen är under 18 år och ska ha gjort sig skyldig till vansinnesfärden under en fredagskväll i Hultsfred i september 2023.

Den körkortslöse tonåringen har underlåtit att stanna på polismans tecken och istället försökt köra ifrån polisen på vägar, gator och cykelvägar. 

Enligt åklagaren har han uppvisat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom samt grovt brustit i den omsorg och varsamhet som krävs i trafiken. 

Han ska ha mött en polisbil med aktiverad stoppfunktion och blåljus på fel sida av vägen, vinglat kraftigt över körbanorna, sladdat okontrollerat vid korsningar och övergångsställen, passerat refuger på fel sida av vägen och framfört bilen på en cykelbana. 

Han åtalas nu misstänkt för olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik vid Kalmar tingsrätt.

Tonåringen har i förhör förnekat brott. Det finns muntlig bevisning i form av förhör med två poliser och övriga bevisning består av fotografier, kartbild, körkortsuppgifter och trafikmålsansteckningar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt