Annons:

Ung duo åtalas för en mängd rån i närområdet

Två män i 20-årsåldern åtalas för flera rån och flera försök till rån i Oskarshamn och Gamleby. En av männen har erkänt – medan den andra förnekar brott.

Annons:

Det var i april 2017 som de två männen ska ha stulit drygt 3 500 kronor i kontanter samt två limpor cigaretter till ett värde av knappt 1 200 kronor från Shell i Oskarshamn. I samband med rånet hotades ett butiksbiträde med kniv. 

En av männen ska ha utfört rånet, samtidigt som den andra har deltagit genom att planera, ta fram knivar och kläder samt vakta utanför rånobjektet. Han ska också ha underlättat flykten från brottsplatsen och delat lika på rånbytet.

I maj ska en av männen ha stulit 8 000 kronor i kontanter, 15 paket cigaretter värda 825 kronor samt 100 stycken 10-lotter värda 1 000 kronor från Pressbyrån i Gamleby. Butiksbiträdet har hotats med kniv. 

Bara några dagar senare ska duon ha rånat Cirkle K i Oskarshamn. Där kom de över 40 paket cigaretter till ett värde av 2 520 kronor. Butiksbiträdet har även här hotats med kniv.

Dessutom har duon försökt att råna Cirkle K i Oskarshamn ytterligare en gång samt försökt att råna en ICA-butik i Oskarshamn. 

En av männen har erkänt brotten. Den andra mannen nekar till brott. 

Den som har erkänt rånen är också misstänkt för ringa narkotikabrott och försök till stöld.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt