Annons:

Lastbil gjorde misslyckad omkörning – prejade ner bil i diket

En singelolycka inträffade vid 19.00-tiden två kilometer söder om Hultsfred. En lastbil skulle göra en omkörning av en personbil men fick möte och pekade ner bilen i diket på riksväg 34.

Annons:

Polis, ambulans och räddningstjänst kallades tidigare i kväll till en trafikolycka mellan Hultsfred och Målilla på riksväg 34. Olyckan inträffade i norrgående riktning mot Hultsfred. 

Det som hände var att en lastbil skulle göra en omkörning av en personbil som körde i ungefär 50-60 kilometer i timmen, enligt uppgfter till Räddningstjänsten.

Mitt under omkörningen fick lastbilschauffören möte.

Lastbilschaffuören hamnade då trångt i situationen och körde in precis framför personbilen som fick alldeles för lite utrymme.

Personbilen prejades ner i diket och i den bilen satt tre vuxna och två barn men ingen person kom till skada.

Lastbilschauffören uppmärksammade inte att personbilen åkte ner i diket och körde då vidare. En vaksam bilist följde efter lastbilen och lyckades till sist få stopp på chauffören som vände och kom tillbaka till olycksplatsen.

– Bilen fick ingen plats när lastbilen fick möte mitt under omkörningen. Det är skönt att ingen har kommit till skada, säger räddningschefen Michael Hesselgård. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt