Annons:

Långt fängelsestraff efter tortyr med motorsåg

En man i länet skar sin kompis med en motorsåg. Nu får han ett långt fängelsestraff. Foto: Pixabay

Långt fängelsestraff efter tortyr med motorsåg

En man i 35-årsåldern döms till fängelse i fem år och fyra månader efter en mängd olika brott. Bland annat har mannen torterat en person med en motorsåg.

Annons:

Mannen är bosatt i Kalmar kommun och döms för en stor variation av brott i länet. Det handlar om misshandel, synnerligen grov misshandel, olaga hot, häleri, vapenbrott, narkotikabrott, sju fall av ringa narkotikabrott, två fall av olovlig körning och två fall av rattfylleri.

Händelserna har utspelat sig mellan februari 2016 och juli 2017. Den 11 mars åkte mannen dit för ringa narkotikabrott i Mörlunda i Hultsfreds kommun.

Vänner sedan tidigare

De mest allvarliga brotten genomförde mannen i Blomstermåla den 17 juli i år. Tre personer, som var vänner sedan tidigare, umgicks i gärningsmannens bostad i Blomstermåla. Samtliga brukade narkotika vid tillfället – men under kvällen/natten spårade tillställningen ur totalt. Den dömde mannen blev plötsligt väldigt aggressiv och gick till attack mot sina två kompisar.

Mannen knivskar en av sina kompisar i armen, sköt honom i armen med ett kolsyrevapen, slog och sparkade honom vid upprepade tillfällen och skar honom i armen och i benet med en motorsåg. Vid samma tillfälle uttalade mannen flera hot mot offret, både verbalt och med ett tillhygge.

Offret hade stor dödsångest under händelsen och var säker på att han skulle bli dödad och dumpad i skogen. Han fick svåra skador och låg inlagd på intensiven i över två veckor. 

Fängelse i över fem år

Åklagaren menade att misshandeln liknat tortyr och får tingsrätten med sig. Därför döms mannen för synnerligen grov misshandel.

Vid samma tillfälle hotade mannen även sin andra kompis med motorsågen och utsatte honom för misshandel och hot.

Mannen har gjort vissa tillkännagivanden, men förnekat de mest allvarliga anklagelserna. Tingsrätten konstaterar dock att han är överbevisad. Minimistraffet för synnerligen grov misshandel ligger på fem år – och mannen döms till ytterligare fyra månader bakom lås och bom.

Det ena offret tilldöms ett skadestånd på cirka 120 000 och det andra på 22 000 kronor. Domen kan överklagas. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt