Annons:

Polisen har inga misstänkta för rånet mot Miltons:

I lördags rånades Miltons Guld i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Polisen har inga misstänkta för rånet mot Miltons: "Jobbar vidare"

Beväpnade gärningsmän rånade guldsmedsbutiken Miltons Guld i lördags. Rånarna kom över smycken och kontanter innan de försvann från platsen. Polisens spår slutar på Blomsterhultsgatan där rånarna dumpade sin flyktbil.
– Vi vet inte hur de tog sig därifrån, säger Cecilia Brick, förundersökningsledare vid polisen.

Annons:

Strax innan klockan elva i lördags inträffade ett väpnat rån mot Miltons Guld i Vimmerby. Tre gärningsmän – beväpnade med kofötter och pistol – rånade butiken. De kom över guldföremål och kontanter. 

De tre männen ska ha burit röda jackor och svarta luvor. Rånarna lämnade sedan platsen i en silverfärgad Ford Focus av kombimodell från 2006. Bilen dumpades sedan vid Blomsterhultsgatan i Vimmerby. 

– Ingen är gripen än. Vi håller på med förhör, tar in spår och undersöker alla infallsvinklar i det här. Allmänheten får gärna ringa oss dels vad det gäller iakttagelser av personer innan och efter rånet och dels vad som gäller den här bilen vi hittade på Blomsterhultsgatan, säger Cecilia Brick, förundersökningsledare vid polisen. 

Har ni hittat något i bilen?

– Vi håller på med den tekniska undersökning, så jag vet inte vad vi har hittat. Förhoppningsvis får vi veta det i morgon. 

"Utgår från att de var tre"

Polisen har fått vissa upplysningar från Blomsterhultsgatan. 

– Vissa iakttagelser har vi fått till oss. Vi ska också åka ut och lägga lite lappar till personer som bor i närheten för att få till oss fler iakttagelser. 

Hur personerna tog sig från Blomsterhultsgatan är oklart. 

– Vi vet inget om det. 

Uppgifter i lördags gjorde gällande att det skulle finnas en fjärde gärningsman – något Cecilia Brick inte har någon kännedom om. 

– Det är ingenting jag har hört talas om. Vi utgår från att de var tre till antalet. 

"För tidigt att säga"

Den senaste tiden har flera inbrott drabbat butiker i Vimmerby. Framför allt Home of Brands och La Classe har varit drabbade. 

– Vi vet att det har varit en del, men det är för tidigt att säga om det finns en koppling. I dag har vi inget som kopplar ihop det. 

Hur fortlöper arbetet kring rånet?

– Vi är fyra stycken som jobbar på det här. Vi får fortsätta ett tag till, tills vi har slut på uppslag. Förhoppningsvis kommer teknikerna hitta något eller att vi får något till oss. Det är bara att jobba på. 

Hur mycket kom de över?

– Det kan jag inte uttala mig om.

Butiken kommer att vara stängd tills vidare. När den kan öppna igen är oklart. Dagens Vimmerby har varit i kontakt med ägaren som inte vill uttala sig om rånet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt