Annons:

Man attackerade pojke i Vimmerby – slipper fängelse

En man i 50-årsåldern döms för misshandel av en pojke. Foto: Kalmar tingsrätt

Man attackerade pojke i Vimmerby – slipper fängelse

En man från Hultsfreds kommun döms för en misshandel i Vimmerby. Händelsen inträffade i mitten av maj i år. Mannen får en villkorlig dom förenad med samhällstjänst i 50 timmar. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd.

Annons:

Mannen ställde sig på en av offrets fötter och slog honom i ansiktet. Åklagaren har menat att motivet till händelsen var rasistiskt, medan mannen hävdat att han agerade i nödvärn.

Enligt offret, en pojke i 15-årsåldern, började händelsen med att gärningsmannens mamma, som bor vid platsen, uttryckt sig rasistiskt mot honom. När gärningsmannen kom till platsen slog han offret. I förhör har offret berättat att han sedan hämtade en kniv i sin pappas lägenhet och hotade gärningsmannen.

Agerade inte rasistiskt

Den dömde mannen har hävdat att offret ofredat hans mamma vid flera tillfällen och att han ville markera. Han nekar till att ha utdelat ett knytnävsslag och anser att han handlat i nödvärn.

Det köper inte tingsrätten som dömer mannen till en misshandel av normalgraden. Däremot anser inte att domstolen att mannens motiv kan konstateras vara rasistiskt. Manne ska ha sagt ”prata svenska” till offret, vilket tingsrätten inte anser räcker.

Därmed finns det utrymme att döma mannen till skyddstillsyn. Straffet blir 50 timmars samhällstjänst och 5 000 kronor i skadestånd. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt