Annons:

UNG VIMMERBYBO DÖMS FÖR FLERA BROTT

Mannen greps efter en kortare biljakt i Vimmerby som slutade med en trafikolycka. Foto: Simon Henriksson

UNG VIMMERBYBO DÖMS FÖR FLERA BROTT

En man i 20-årsåldern döms för sju olika brott. Bland annat har han misshandlat och hotat en tjej från Hultsfreds kommun. Straffet blir fyra månaders fängelse.

Annons:

Mannen döms för misshandel, olaga hot, medhjälp till stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, två fall av grov olovlig körning, två fall av ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Samtliga händelser har inträffat under andra halvan av 2017. Kvinnan som han utsatt får ett skadestånd på 5 000 kronor.

Skjutsade gärningsmän

Mannen döms för en bilstöld i Vimmerby i juli i år. Den 11 september skjutsade han gärningsmännen som gjorde inbrott på La Classe i Vimmerby. Gärningsmännen krossade en ruta och stal en mängd produkter. Mannen har dock inte kunnat bindas till själva inbrottet. 

Den 13 september i år slog han en kvinna från Hultsfred i huvudet. I november skickade han ett meddelande till samma kvinna där han hotade att skada, våldta och döda henne. 

Den 8 november greps mannen i Vimmerby efter en kortare biljakt som slutade med en trafikolycka. Mannen åtalades för att ha sprungit från olycksplatsen – men det frias han ifrån. Tingsrätten tycker inte att bevisningen håller på den punkten, trots att mannen gett olika versioner av händelsen. 

Misstänkt för grovt rån

Mannen har erkänt de flesta av brotten – och han är även misstänkt för det grova rånet på Miltons Guld i Vimmerby. Domen kan överklagas.

Mannen förekommer under elva avsnitt i belastningsregistret. Den 14 juni i år dömdes han till skyddstillsyn, men efter gripandet i november omvandlades det straffet till fängelse i två månader. Om mannen friges innan den här domen vinner laga kraft ska han föras till häkte.

Texten har uppdaterats. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt