Annons:

Förföljde kvinna och bröt mot kontaktförbud – slipper utvisning

Foto: Kalmar tingsrätt

Förföljde kvinna och bröt mot kontaktförbud – slipper utvisning

En man – som redan tidigare dömts för ofredande, olaga hot och överträdelse av kontaktförbud – döms till fängelse för överträdelse av kontaktförbud vid sex tillfällen. Mannen, som är i 25-årsåldern, döms till tre månaders fängelse men kommer inte utvisas från Sverige.

Annons:

Det var under 2015 som mannen och kvinnan först kom i kontakt med varandra. Mannen fick tillsammans med en vän flytta in hos kvinnan och så småningom inledde de en kärleksrelation. 

Men kvinnan upplevde att relationen inte var bra för henne. Efter att hon avslutat den ville mannen dock fortfarande ha kontakt. Han fick ett kontaktförbud – som han bröt vid tre tillfällen. Dessutom gjorde han sig skyldig till ofredande samt olaga hot. 

Nu har mannen dömts igen. 

Vid sex tillfällen ska mannen ha brutit mot kontaktförbudet, enligt tingsrätten. Det handlar bland annat om att mannen sökte upp kvinnan i en park, följde efter henne hem till hennes lägenhet och skickade sms.

Kvinnan har upplevt det hela mycket obehagligt och säger att det har påverkat både henne och hennes barn mycket. 

Återfallit i brott

Tingsrätten tar i sin bedömning i beaktande att mannen återfallit i brott och att det skett i nära anslutning till tidigare rättegång och dom. Därför döms han till tre månders fängelse. 

Mannen, som inte har någon fast adress i Vimmerby, slipper utvisning. Tingsrätten ansåg att förutsättningarna för utvisning var uppfyllda – men Migrationsverket menar att det föreligger ett hinder mot verkställighet.

Kvinnan ska få skadestånd på drygt 40 000 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt