Annons:

Rektorn om bråket på gymnasiet: ”Uppgifterna stämmer inte”

En del av uppgifterna som kom fram angående bråket på Hultsfreds gymnasium tillbakavisas av skolledningen. Foto: Ossian Mathiasson

Rektorn om bråket på gymnasiet: ”Uppgifterna stämmer inte”

En del av polisens uppgifter angående bråket på Hultsfreds gymnasium tillbakavisas av skolledningen. Något vasst föremål har inte använts.
– Uppgifterna stämmer inte, säger rektorn Mikael Pettersson till Dagens Hultsfred/Dagens Vimmerby.

Annons:

Torsdagens bråk mellan två 17-åriga pojkar i en korridor på Hultsfreds gymnasium startade med anledning av att en av pojkarna begärde pengar och cigaretter av den andra, något som han inte hade fått.

De började bråka och hamnade på golvet. Uppgifterna i polisanmälan om att en av pojkarna har blivit grovt misshandlad är något som skolledningen inte förstår.

De tillbakavisar en del av informationen som kom fram i polisanmälan och menar att det inte stämmer.

– Det som har inträffat är en dispyt och ett handgemäng mellan två elever där vuxna människor kunde ingripa i stort sett omedelbart och avbryta bråket. Jag vill inte värdera ett bråk men det är absolut inte så allvarligt som det har framställts i media, säger rektorn Mikael Pettersson.

Inga vassa föremål inblandade

Enligt polisanmälan ska det ha använts ett vasst föremål i samband med bråket då en av pojkarna fått en åtta centimeter lång rispa på halsen.

– Det fanns inga vassa föremål inblandade. Det vi vet är att den ena eleven påstår att han har blivit riven med naglar. Det är nog så hemskt men inga föremål har varit inblandade, säger Mikael Pettersson.

En elev är avstängd

En elev blev avstängd med omedelbar verkan efter bråket och är det tills vidare. Det pågår en utredning om vad som ska hända med den andra eleven.

– Vi kunde snabbt konstatera att en av eleverna var aktuell för en avstängning, det är något vi tingas till när det handlar om den här typen av bråk eller handgemäng. Jag kan inte uttala mig mer om vem som har gjort vad. Vi jobbar vidare med den avstängde eleven och den andra eleven, säger Pettersson.

Han tillträdde som rektor på gymnasiet i augusti 2016 och tycker att det har blivit lugnare under den korta tiden.

– Vi agerar och markerar om något händer. När en elev blir avstängd så jobbar vi med den utanför skolan i samverkan med gänget på ungdomsenheten på Hultsfreds kommun. Vi jobbar mycket med att ha rätt attityd och respekt, sådana värdefrågor är viktiga. Eleverna måste förstå att det här är en arbetsplats och här ska alla känna sig trygga.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt