Annons:

Gryningspyromanen gripen – misstänks för nya brott

Gryningspyromanen, som misstänks för ett 80-tal bränder, har gripits igen. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Gryningspyromanen gripen – misstänks för nya brott

Ulf Borgström, mer känd som Gryningspyromanen, har gripits och anhållits, uppger Aftonbladet. Han ska vara misstänkt för försök till mordbrand.
Gryningspyromanen misstänktes för en rad bränder i Vimmerby kommun i slutet av 00-talet.

Annons:

I decennier gäckade Ulf Borgström, den så kallade Gryningspyromanen, polisen. Han misstänks ligga bakom ett 80-tal bränder, men har bara fällts för ett fåtal. Den 8 april 2011 dömdes han till åtta års fängelse i Ystads tingsrätt för grov mordbrand.

Den 26 april 2016 blev Ulf Borgström, 54, villkorligt frigiven från anstalten Hall. 

Nu har han gripits igen.

Enligt tidningen VLT greps Borgström under onsdagen och är misstänkt för försök till grov mordbrand.

– Åklagare har anhållit en person för försök till mordbrand, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson, utan att avslöja om det handlar om Borgström eller inte.

"Känner ingen ånger"

Ulf Borgström misstänktes för en rad bränder i Vimmerby kommun omkring 2008. Flera platser i trakten eldhärjades, bland annat Ösjöfors pappersbruk, Emil i Lönnebergas snickerboa, Astrid Lindgrens barndomshem och Pelarne kyrka.

Han har dock aldrig dömts för någon av dessa bränder.

Skälet till vad han gjorde ska ha varit ett "krig" med polisen sedan mannen förlorat jobb och bostad efter att han blivit frihetsberövad. Någon ånger känner han inte. 

– Ånger. Nej, det gör jag inte. När det gäller Ystad tycker jag att det är lika mycket rätt åt dem. Så som Ystadborna, polisen och socialen behandlade mig så förtjänar de mycket mer egentligen. Man gör inte så som de gjorde. Jag blev av med allt jag ägde och de stod och skrattade åt mig. Jag ser det så här: Det är Ystadbornas skyldighet att stoppa dem, det är deras polis, sa han till tidningen VLT.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt