Annons:

En person misstänkt för knivdådet i Södra Vi kvar i häktat – en på fri fot

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för knivdådet i början av december i Södra Vi.

En person misstänkt för knivdådet i Södra Vi kvar i häktat – en på fri fot

Den 40-årige mannen från Vimmerby kommun som misstänks för knivdådet i Södra Vi i början av december sitter kvar i häktet. Han är sedan tidigare häktad för misshandel och olaga hot mot en man och hans mamma i kommunen. Den andra misstänkta mannen i fallet har släppts på fri fot.

Annons:

Det var i mellandagarna som två män i 30- respektive 40-årsåldern häktades för misshandel och grov misshandel.

Under en natt i december ska de två männen ha åkt till en lägenhet i Södra Vi och börjat misshandla en man som låg och sov och mannen blev hotad och fick en kniv riktad mot halsen.

Sedan tog de två misstänkta med mannen till dennes mor på en adress i Vimmerby kvinnan och mamman ska ha blivit dödshotad och misshandlad.

En man är släppt på fri fot

Mannen i 30-årsåldern släpptes tidigare i veckan på fri fot men misstankarna om misshandel och grov misshandel mot honom kvarstår.

Den andre mannen i 40-årsåldern har utöver detta varit misstänkt för våldsbrottet i Södra Vi där en knivskuren man i 50-årsåldern hittades på en gata i Södra Vi. Nu har mannen häktats för grov misshandel i det fallet, enligt Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning.

– Jag tyckte det var orimligt att 30-åringen skulle sitta häktad en vecka extra för något som bara 40-åringen är misstänkt för. Jag kan heller inte se att han skulle kunna försvåra utredningen, säger kammaråklagare Johan Henningsson till LN/VT.

Hans förhoppning är att åtalet i de dubbla våldsbrotten i Södra Vi ska komma senast nästa fredag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt