Annons:

Vimmerbyföretagare utsatt för bedrägeri – ”Självkritisk”

Polisen har fått in 1 500 anmälningar mot företaget Företagsopinion. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyföretagare utsatt för bedrägeri – ”Självkritisk”

Tusentals företagare har utsatts för bedrägeri av ett företag som heter Företagsopinion. Ett av de drabbade finns i Vimmerby.
– Det är väldigt svårt för oss företagare att se vad som är seriöst, säger Alireza Lofti, som driver Svetsman i Vimmerby.

Annons:

Genom en förtäckt enkät har bolaget Företagsopinion lyckats lura tusentals företagare runt om i landet. Många har fyllt i enkäten och returnerat den – och därmed har de också åtagit sig att betala 6 400 kronor om året för att annonsera hos Företagsopinion under två års tid.

Beloppet står i en finstilt text.

– De skickar ut enorma volymer, det finns inget annat företag som skickat ut så mycket blanketter och har dragit på sig så mycket klagomål på kort tid som just Företagsopinion. De är oerhört intensiva, säger Svensk handels säkerhetschef Per Geijer till TT.

"Kunde varit mer självkritisk"

En av de drabbade är Alireza Lofti som driver Svetsman i Vimmerby. Till TT säger han att han trodde att enkäten kom från en myndighet.

– Det är väldigt svårt för oss företagare att se vad som är seriöst. Jag har flera företag och jag har fått den här blanketten till samtliga – så det betyder att jag har lagt ut tre annonser? Sedan kan jag vara självkritisk, jag borde ha varit mer noggrann och läst varenda rad.

Polisen har nu samordnat 1 500 polisanmälningar mot bolaget. En lagändring från i somras ger Polisen bättre möjligheter.

– Det är en helt annan spelplan som öppnar sig, säger Jan Olsson, tillförordnad chef för Nationellt bedrägericenter, till TT.

TT har sökt Företagsopinion utan att lyckas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt