Annons:

EN PERSON DÖD – POLISEN MISSTÄNKER BROTT

Polisen utreder ett dödsfall i Mariannelund. Det är oklart om mannen dog av misshandeln eller sjukdomsfall. Foto: Jakob Karlsson

EN PERSON DÖD – POLISEN MISSTÄNKER BROTT

Den man som i kväll misshandlades i Mariannelund har avlidit. Polisen utreder om dödsfallet beror på sjukdomsfall eller misshandeln. En man i 50-årsåldern är gripen och i nuläget misstänkt för vållande till annans död alternativt grov misshandel.

Annons:

Tidigare i kväll skrev DV/DH om ett stort polispådrag i Mariannelund. Alldeles nyss meddelade Polisen att en man i 65-årsåldern avlidit i samband med händelsen. 

Polisen larmades till en bostad strax efter 17.00. En man uppgavs då ha misshandlat mannen och sedan lämnat platsen. Kort senare fick SOS Alarm larm om ett akut hjärtstopp på samma adress. 

Flera patruller kallades till platsen och hjärt- och lungräddningen påbörjades omedelbart – men mannens liv gick inte att rädda och han dödförklarades av läkare. Anhöriga har underrättats.

Kan inte utesluta samband

Dödsorsaken är inte känd och en obduktion av kroppen kommer genomföras. Strax efter 19.00 hämtades en man i 50-årsåldern till förhör. Enligt Polisen kan man inte utesluta att mannen avled till följd av misshandeln. – men det finns inget som tyder på att misshandeln utfördes med avsikt att döda.

Den gripne mannen är misstänkt för vållande till annans död alternativt grov misshandel. Han kommer att förhöras och därefter beslutar åklagare om han ska anhållas eller släppas.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt