Annons:

Misstänkt man begärs häktad för mord i Vetlanda

I början av veckan mördades en ung kvinna på ett LSS-boende i Vetlanda. Nu har mannen som misstänks ha mördat kvinnan begärts häktad för mord.

Annons:

Åklagaren har lämnat in sin häktningsframställan till Eksjö tingsrätt under torsdagen och mannen, som är misstänkt för att ha tagit livet av den unga kvinnan, begärs häktad för mord och han är på sannolika skäl misstänkt för brottet. 

Det framgår också i häktningsframställan att mannen begärs häktad för mordförsök på en anhörig till den mördade kvinnan samt olaga hot. Enligt TT ska det olaga hotet ha skett mot en tredje person.

– Vi har gjort den bedömningen av bevisläget och då ska han häktas, säger åklagaren Pernilla Törslfeff till TT. 

Kände till konflikt

Häktningsförhandlingen äger rum i Eksjö tingsrätt under fredagen och åklagaren menar att det finns risk för att mannen avviker eller på annat sätt undandrar sig straff om han försätts på fri fot eller att han undanröjer bevis och försvårar utredningen. Risken finns också att mannen kan fortsätta sin brottsliga bana om han försätts på fri fot, enligt åklagaren.

Enligt Sveriges Radio P4 Jönköping kände personalen på boendet till att det fanns en konflikt mellan den nu döda kvinnan och den 25-årige mannen som misstänks för mordet.

Det är nu Vetlanda kommuns uppdrag att se över om rutinerna ska ändras. 

– Vi kommer att titta på det enskilda ärendet utifrån det vi ska titta på, alltså så att vi har agerat rätt utifrån brukarperspektivet. Vi måste titta på medarbetarnas perspektiv och från chefshåll så att det är rätt hanterat, säger vård- och omsorgschef Marianne Karlsson till P4 Jönköping.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt