Annons:

Vimmerbybo frias för dopningsbrott – tingsrätten köpte hans förklaring

Foto: Kalmar tingsrätt

Vimmerbybo frias för dopningsbrott – tingsrätten köpte hans förklaring

En man i 20-årsåldern från Vimmerby frias från åtalet om ringa narkotikabrott samt ringa dopningsbrott. Mannen har sagt att han köpte tabletter för att gå ned i vikt – och inte visste att de var dopningsklassade. En förklaring tingsrätten tror på.

Annons:

Det var i oktober förra året som det hittades narkotika i mannens bil. Samtidigt hittades också närmare 100 tabletter Tamoxifen, som är dopningsmedel. 

Mannen åtalades för både narkotikabrott och dopningsbrott – men tingsrätten friar honom helt.

Vimmerbybon har sagt att han är en social och snäll kille som brukar låna ut sin bil till sina vänner. Han ska inte ha känt till att det fanns narkotika i bilen och tror att någon av hans vänner lagt det där. Han har försökt att ta reda på vem, men inte lyckats. 

Lämnat urinprov

Mannen går också på ett gym och har varit missnöjd med sin kropp. Han träffade en person som han berättade för att han ville gå ned i vikt. Han fick då hjälp av den mer tränade personen, som också sålde tabletter till honom. Som mannen förstod det handlade det om fettförbrännande kosttillskott. 

Men tabletterna är dopningsklassade. 

Mannen har fått lämna ett urinprov, men det har inte varit positivt. 

Enig tingsrätt

Tingsrätten anser inte att det finns tillräckligt stöd i utredningen för att narkotikan tillhör mannen. 

Tingsrätten anser heller inte att den unga mannen varit likgiltig inför riskens förverkligande och inte heller att det finns tillräckligt med stöd för att han skulle ha köpt tabletterna om han varit säker på att det var dopningsklassat. 

Således frias han från båda åtalspunkterna. 

Tingsrätten var enig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt