Annons:

Storsatsning på nykterhet i trafiken – ingen åkte fast

Trafiknykterhetens dag genomfördes på rastplatsen vid Krönsmon under gårdagen och på plats fanns både polisen och Motorförarnas helnykterhetsförbund. 60 förare kontrollerades och ingen förare körde onykter. Foto: Ossian Mathiasson

Storsatsning på nykterhet i trafiken – ingen åkte fast

Trafiknykterhetens dag uppmärksammades över hela landet på tisdagen. I Vimmerby kommun fick 60 förare blåsa för att visa att de inte körde med alkohol i kroppen.

Annons:

I går, den 22 maj, är Trafiknykterhetens dag. Under denna dag genomför polisen en storsatsning med extra nykterhetskontroller i landet, bland annat i Vimmerby kommun. 

Alla förare var nyktra och fina när polisen stoppade ett 60-tal förare på rastplatsen vid Krönsmon, strax norr om Vimmerby. 

Så många dör på grund av rattfylleri

Trafiknykterhetens dag arrangeras av Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF) sedan 2002 och de arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Det är en dag då hela Sverige skänker en tanke till alla de som drabbats av rattfylleriolyckor och deras anhöriga. 

”Cirka 1 000 skadas och 60-70 dör varje år på grund av rattfylleri. Räknar man in drograttfylleriet och mörkertalet är siffran betydligt större. Alla som drabbas av rattfylleri har närstående som också får sina liv förändrade för alltid efter en olycka. Många av dem som blåser positivt i polisens sållningsinstrument har ett pågående risk- eller missbruk. I Sverige sker idag cirka 500 fyllekörningar i timmen”, skriver MHF på sin hemsida.  

Janne Johansson är ordförande i MHF Vimmerby och säger så här om dagen:

– Det är för att påminna folk om att man ska köra nykter i trafiken och vi visar vad vi jobbar med och har genomfört när vi delar ut broschyrer.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt