Annons:

Vetlandamördare döms till livstids fängelse – trots allvarlig psykisk störning

Den man som mördade en kvinna på ett LSS-boende i Vetlanda döms till livstids fängelse. Mannen döms dessutom för mordförsök på kvinnans syster och för att ha hotat en anställd på det aktuella boendet.

Annons:

Den rättspsykiatriska undersökningen visade att mannen led av en allvarlig psykisk störning. Det rättspsykiatriska utlåtandet pekade därför på att mannen borde få rättspsykiatrisk vård istället för fängelse.

Tingsrätten gick dock inte på den linjen utan dömer mannen till livstids fängelse.

”När det gäller påföljden för brottsligheten så anser tingsrätten att det utifrån samtliga föreliggande omständigheter föreligger synnerliga skäl att döma mannen till livstids fängelse, även om han enligt det Rättspsykiatriska utlåtandet både vid tiden för gärningen och vid tiden för undersökningen led av en allvarlig psykisk störning” står det i domen.

Döms till utvisning

När rättegången avslutades förra veckan yrkade åklagaren Heléne Thomasson på livstids fängelse och utvisning. Mannens advokat yrkade istället på att mannen skulle dömas till vård.

Den dömde mannen, som är i 25-årsåldern, ska även betala skadestånd till den dödade kvinnans syster samt till en anställd på LSS-boendet. Kvinnans syster får 218 615 kronor och den anställde 10 000 kronor.

Den nu dömde mannen döms dessutom till utvisning från Sverige.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt