Annons:

Vimmerbybo misstänks för grov fridskränkning – hotas av utvisning

En Vimmerbybo i 30-årsåldern åtalas för grov fridskränkning och olaga hot. Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända hit.

Annons:

Mannen ska ha begått flera brottsliga gärningar mot en kvinna han varit närstående till. Det ska ha hänt mellan den 1 mars 2018 och den 25 juni 2018. 

Åtalet om grov fridskränkning består av fem punkter och den första punkten handlar om att mannen i mars ska ha misshandlat kvinnan i hennes bostad genom att utdela slag i hennes ansikte, på hennes överkropp samt kastat henne i väggen och på golvet så att smärta och blåmärken uppstod.

Den andra punkten handlar om att mannen senare samma dag ska ha misshandlat och hotat kvinnan i hennes bil. Han ska ha utdelat flera knytnävsslag mot henne och sagt att han skulle slakta henne om hon avslutade deras förhållande.

Sa att han skulle slakta dem

I maj ska mannen återigen ha misshandlat henne i hennes bostad. Han ska då ha slagit henne med flera slag på kroppen. 

I juni ska han ha utsatt kvinnan för olaga tvång, genom att slita och dra i hennes hår, bål och arm och därigenom tvingat in henne i en bil utanför hennes bostad.

I slutet av juni ska han också ha sagt till kvinnans dotter och systerdotter att han skulle slakta dem och hela deras familjet. 

Åklagaren anser att varje gärning var ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet och gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada hennes självkänsla. För hotet om att slakta hela hennes familj åtalas han också för olaga hot. 

Åklagaren yrkar på att mannen utvisar från Sverige och förbjuds att återvända hit.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt