Annons:

Vimmerby gymnasium utsatt för inbrott – datorer saknas

Någon eller några har gjort inbrott på Vimmerby gymnasium under natten mellan måndag och tisdag. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby gymnasium utsatt för inbrott – datorer saknas

Natten mellan måndag och tisdag skedde ett inbrott på Vimmerby gymnasium. Åtta kontorsdörrar är uppsparkade och enligt polisanmälan saknas en del datorer.

Annons:

Under onsdagen anmäldes en stöld genom inbrott på Vimmerby gymnasium, en händelse som inträffade någon gång mellan klockan 16.30 på måndagen och 06.30 på tisdagen. 

Någon eller några har på ett okänt sätt tagit sig in på gymnasiet och inne på gymnasiet har dörrar sparkats upp och glasdörrar krossats. Tjuvarna har bland annat brutit upp ett värdeskåp och sparkat upp åtta kontorsdörrar. 

Det är oklart vad som har stulits men personalen har uppgett att en del datorer saknas. Det är dock oklart om de är stulna eller om lärarna har tagit med sig sin dator hem över sommarlovet. 

Polisen har varit på gymnasiet och gjort en brottsplatsundersökning och en förundersökning om stöld genom inrott har inletts. För skolan är det oklart hur tjuven/tjuvarna har tagit sig in.  

Just nu finns det ingen misstänkt för brottet.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt