Annons:

BESVÄRLIG TERRÄNG STÄLLER TILL DET VID BRAND

Räddningstjänsten i Hultsfred bekämpar en skogsbrand utanför Målilla. Foto: Genrebild

BESVÄRLIG TERRÄNG STÄLLER TILL DET VID BRAND

I förmiddags larmades Räddningstjänsten till en brand utanför Målilla. Branden är cirka 50 kvadratmeter stor och mycket otillgängligt placerad.

Annons:

Sent i går fick Räddningstjänsten larm om en skogsbrand utanför Målilla – men vid halv två tvingades man ge upp försöken att hitta branden. I morse kunde brandflyget identifiera branden som ligger nästan en kilometer från det ställe där Räddningstjänsten tvingades parkera sina fordon.

– Vi var i stort sett på samma plats i går, men det fanns inga vägar att köra och det blev mörkt snabbt. Vi kände röklukt, men hittade inget och bröt försöket. I dag kunde brandflyget lotsa oss till branden. Som tur är har den inte spridit sig så mycket, utan den har gått på djupet i stället.

300 meter slang

Orsaken till branden är ett blixtnedslag.

– Det syns väldigt tydligt att en blixt har gått ned i ett träd och orsakat detta, säger Ulf Bovein vid Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten har lyckats dra vatten från en sjö i närheten.

– Det är 300 meter slang som vi dragit och det är ju en bit. Nu har vi precis fått fram vatten och kommit runt branden. Vi ser ingen spridningsrisk, men sedan får vi se vad som händer när vi lägger på vatten.

Räddningstjänsten räknar med att branden ska vara släckt vid 17-tiden.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt