Annons:

JUST NU: FLERA LÄGENHETER EVAKUERADE EFTER BRAND

Vid ettiden i natt larmades Räddningstjänsten till en brand i ett flerfamiljshus i centrala Vimmerby. Ett antal lägenheter evakuerades.

Annons:

Larmet kom klockan 01.16 och runt 01.45 hade Räddningstjänsten fått kontroll på branden. Däremot är det väldigt mycket rök i fastigheten och flera lägenheter har evakuerats. Branden började i en lägenhet på den tredje våningen. 

– Det är jäkligt mycket rök i fastigheten och vi får se om vi kommer evakuera lägenheterna som är över också. Jag svär inte på det, men jag har för mig att det är fyra våningar i fastigheten och fyra lägenheter per plan. Vi har evakuerat ett antal lägenheter, sa Räddningschefen Stefan Larsson till DV vid 01.45. 

Det finns inga uppgifter om personskador i nuläget. 

– Initialt har jag inga siffror på hur många personer vi har evakuerat, men det handlar om ett antal lägenheter. Lägenheten där det började brinna är helt förstörd, det är sot överallt, men vi bedömer inte att det finns någon spridningsrisk just nu. 

05.32: 

Räddningstjänsten lämnade platsen vid tretiden. Hur många personer som evakuerades är oklart och Räddningstjänsten har ingen uppgift om personskador. Orsaken till branden är ännu okänd. 

07.38: 

Enligt Polisen ska branden ha startat i en säng i lägenheten. Polisen har spärrat av lägenheten i väntan på den tekniska undersökningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt