Annons:

TVÅ MÄN DÖMS TILL FÄNGELSE FÖR HÄLERI I VIMMERBY

Två män döms till två månaders fängelse för att ha haft en stulen bygglaser i sin bil på en arbetsplats utanför Vimmerby. Åklagarens yrkande om att männen ska utvisas i fem års tid ogillas.

Annons:

Det var den 17 september som en bygglaser stals på en arbetsplats i Grägarp utanför Vimmerby. Men enligt tingsrätten går det inte att bevisa att det var de två männen som stal bygglasern. Däremot återfanns den i männens bil, vilket var ett agerande som gjorde det svårare för ägaren att få tillbaka stöldgodset.

Bygglasern är värd cirka 15 000 kronor och de två männen blev avslöjade av boende i området. 

De två männen berättade i förhör med polisen att de är i Sverige för att söka arbete och ha semester. De åkte ut i skogen för att plocka svamp och hittade verktyget slängt på marken, lastade in det i bilen och körde 100 meter på en skogsväg där de blev stoppade av två bilar. 

Enligt tingsrätten är det inte utrett att det var de två männen som tillgrep verktyget och därför kunde inte åtalet för stöld få bifall. De fälls till ansvar för häleri och påföljden blir fängelse i två månader. 

Åklagaren hade yrkat på att de båda männen skulle utvisas ur Sverige och förbjudas att under fem år återvända till landet. Tingsrätten ogillar utvisningsyrkandet och menar att männens beteende inte utgör ett så verkligt och tillräckligt allvarligt hot mot samhällets grundläggande intressen som krävs för att utvisning ska kunna ske. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt