Annons:

ANMÄLAN OM MORDBRAND UPPRÄTTAD

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand efter nattens brand i Ankarsrum. Foto: Anders Sjögren/Arkivbild

ANMÄLAN OM MORDBRAND UPPRÄTTAD

I natt eldhärjades ännu en fastighet i Ankarsrum. Redan innan den tekniska undersökningen är Polisen säker på sin sak: branden var anlagd.
– Med största sannolikhet är det anlagt, säger Ulf Gollungberg vid Polisen.

Annons:

Under det senaste året har flera bränder anlagts i Ankarsrum. För bara några veckor sedan utsattes industriföretaget Ankarsrum Die Casting – och i natt var det dags igen.  

Runt halv tre larmades blåljuspersonal till centrala Ankarsum där ett magasin börjat brinna. Polisen utgår från att branden är anlagd och har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Det finns en anmälan om mordbrand och med största sannolikhet är det anlagt. Vi har spärrat av platsen och beställt en teknisk undersökning, men vet inte när den kan ske. Ärendet handläggs av grova brott, säger Ulf Gollungberg.

Det finns ingen misstänkt för de två senaste bränderna.

– Har man gjort iakttagelser så får man gärna höra av sig till 114 14.

"Klart han är intressant"

För bara några dagar sedan frikändes en man för en brand i Ankarsum i december 2017. En hund följde lukten av människospår fram till mannens hus – men det räckte inte för Kalmar tingsrätt.

– Det är klart att han är intressant i den här utredningen, de som har hand om utredningen tittar säkert på den aspekten.

Polisen tittar på att trygghetsökande åtgärder på orten.

– Vi kanske ska utöka och ha lite mer synlighet från lokalpolisens sida. Det är det man kan göra. Sedan får grova brott jobba vidare med det och man får höra av sig på 114 14 om man sett något.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt