Annons:

DÖMS TILL FÄNGELSE EFTER DÖDSHOT MOT VIMMERBYPOLIS

En polis från Vimmerby blev dödshotad av en person som var misstänkt för det grova rånet på Miltons Guld. Foto: Simon Henriksson

DÖMS TILL FÄNGELSE EFTER DÖDSHOT MOT VIMMERBYPOLIS

En av de män som frikändes i rättegången efter det grova rånet på Miltons Guld döms nu till fängelse i en månad. Under tiden som personen var häktad skrev den unge mannen ett hot mot en åklagare och två poliser i sin cell.

Annons:

Mannen är i 20-årsåldern och var en av två som friades i rättegången efter det grova rånet på Miltons Guld i Vimmerby för en tid sedan. Han satt häktad under en längre tid och i cellen ristade han in ett dödshot mot en åklagare och två poliser, varav en av dem arbetar på stationen i Vimmerby.

Personen skrev namnen på åklagaren och poliserna och avslutade med ”= döda”. Den andra polisen som hotades är hemmahörande i Örebro, där han höll i en liknande utredning där samme man var misstänkt.

Dömdes för grovt rån i Örebro

Mannen har nekat till brott, men tingsrätten ser ingen annan möjlig förklaring än att det är mannen som skrivit hotet. För hoten mot åklagaren och poliserna får mannen en månad ytterligare i fängelse. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till åklagaren.

Utredningen i Örebro ledde till att mannen dömdes till fängelse i tre år och sex månader för grovt rån och grovt olaga hot. Den domen har ännu inte vunnit laga kraft. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt