Annons:

MAN FÖRSÖKTE FLY FRÅN POLISEN EFTER BILJAKT I HULTSFRED

En man i 25-årsåldern försökte köra ifrån polisen i sin bil i Hultsfred innan han stannade och sprang iväg men blev infångad av snabba poliser. Foto: Ossian Mathiasson

MAN FÖRSÖKTE FLY FRÅN POLISEN EFTER BILJAKT I HULTSFRED

Polisen fick springa ikapp en man i 25-årsåldern som försökt smita undan en poliskontroll i centrala Hultsfred under tisdagen. Först försökte han köra ifrån polisen innan han stannade bilen och sprang iväg.

Annons:

 Det var vid lunchtid på tisdagen, klockan 12.48, som mannen inte stannade den bil han körde när polisen ville stoppa honom för en kontroll i Järnvägsparken i Hultsfred. 

Den manlige föraren brydde sig inte om det, gasade på och körde därifrån men det blev ett kort förföljande i ett par minuter innan föraren stannade bilen i närheten av busstationen och i stället försökte springa från platsen.

"Sagt att han blev rädd"

Han blev infångad av snabba poliser och sedermera rapporterad för grov olovlig körning. 

– Det blir en grov olovlig körning då han har blivit rapporterad för att ha kört bil utan körkort tidigare, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Malmö och fyller i:

– Han har i förhör sagt att han blev rädd och inte visste vad han skulle göra när han såg polisen. Han bestämde sig för att köra därifrån innan han ångrade sig, parkerade bilen och försökte fly till fots, säger Bratt.

Det finns även en uppgift om att det ska vara ytterligare en person som har avvikit från bilen.

– Men eftersom den personen inte har kört så är inte personen misstänkt för något brott. Föraren har även sagt att han inte vet vem det var men han har sagt ett namn, säger Bratt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt